Actueel

Voor de vierde opeenvolgende keer presenteert KWB Afsnee/SDW, dank zij onze creatieve en sportieve medewerker Dirk Morel, een wandel-, fiets- en zoektocht, deze keer doorheen Sint-Martens-Latem, waaraan iedereen kan meedoen. Het parcours beloopt ongeveer 9 kilometer, die je alleen, met het gezin of in groep kan afleggen, per fiets of te voet.

De Vrienden van de Sint-Rochuskapel hebben binnen het Wijkbudget een grondig uitgewerkt dossier ingediend bij de Stad. Eind juni zal worden meegedeeld of ons project al dan niet in aanmerking komt voor subsidie en zal blijken hoeveel die kan bedragen.

In de voormiddag bezoeken we het nieuwe Depot Museum Boijmans Van Beuningen: het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Een gids zal ons eerst uitleg geven over de merkwaardige architectuur van dit museum en eveneens van het AIR (Architectuur Instituut Rotterdam) en het Huis Sonneveld: een vrijstaande villa uit 1933 en een van de best...

We zijn dit jaar al toe aan de vijftiende editie van ons festival Dioniss, en de goesting is nog altijd even groot!

Op de tweede Artbeat groepsexpositie die doorging in het prachtige kasteel Borluut mochten de twee basisscholen van Sint-Denijs-Westrem een heel fijne attentie in ontvangst nemen.

Na het Gospelconcert in de Sint-Dionysiuskerk zijn de muzikanten van het Koninklijk Harmonieorkest Echo der Leie volop bezig met de voorbereiding van het aperitiefconcert van zondag 25 juni. Dit concert wordt u naar jaarlijkse traditie en met de steun van het stadsbestuur gratis aangeboden.

Sinds vele jaren genieten de sportieve deelnemers van Cultuursmakers in Sint-Denijs-Westrem van een wekelijkse deugddoende vriendschappelijke sportavond in de sportzaal van het Sint- Paulusinstituut. Elke dinsdag van 20.30 tot 21.30 uur en dit onder de deskundige en sympathieke leiding van Hilde.

Het Open Huis staat open voor alle leeftijdsgenoten, zowel buren als vrienden of voorbijgangers, om elkaar te ontmoeten voor een gezellige babbel met koffie en pannenkoek of drankje bij een zelfgekozen activiteit.
Er worden reservekaarters gevraagd (wiezen).