Actueel

Het Kermiscomité van dekenij Borluut bereidt elk jaar de kermis voor met de subsidies van de Stad. We hebben dringend nood aan nieuwe vrijwilligers om de werkgroep "Kermiscomité' te komen vervoegen. We kregen positief antwoord van nieuwe medewerkers dankzij onze oproep in de INFO van april. Daarom herhalen we nog eens onze oproep omdat we er volop...

En het was inderdaad Bingo bij Samana! Zaterdag 18 maart j.l. hadden we de "Lente-ontmoeting" in het Open Huis voor de leden van Samana. Het was fantastisch mooi lenteweer en iedereen kwam met een stralend gezicht de zaal binnen waar ze door de medewerkers van Samana warm verwelkomd werden.

Zaterdag 6 en zondag 7 mei stellen veel kunstenaars hun atelier open voor het groot publiek. Zo ook 3 kunstenaars die hun atelier hebben op de tweede verdieping van het kasteel Borluut: Kim Vandaele, Thanh Long Lam en Free Pectoor.

Dit jaar zal cruciaal zijn om de beslissingen van de Stad Gent rond het toekomstig mobiliteitsplan voor Sint-Denijs-Westrem en Afsnee mee vorm te geven. Enkel als we als gemeenschap samenwerken, staan we sterk. Daarom is het belangrijk dat WMM, als werkgroep erkend door de Stad, zo sterk mogelijk staat en dus zo veel mogelijk leden telt. We vragen...

In het Arboretum Wespelaar hebben planten uit heel de wereld een plaatsje gevonden. Planten die met uitsterven bedreigd zijn, planten die interessant zijn, kleine en grote planten, alledaagse of buitengewoon mooie planten.

Het kerkbestuur is het wettelijk orgaan met rechtspersoonlijkheid dat moet instaan voor het beheer en het onderhoud van de kerk en de kerkelijke goederen, dienstig voor de eredienst. Zo beheert zij o.a. de kerk en de Putkapel, die beiden tot het beschermd patrimonium van onze gemeente behoren.