Actueel

Hoor de wind waait door de bomen... Op zaterdag 2 december zijn alle kinderen, van de ouders die ingeschreven zijn bij Welzijnsschakel, uitgenodigd op een sinterklaasfeest. Vanaf 14 uur worden zij verwend met taart, snoepgoed, mandarijntjes en fruitsapjes.

Iedere 3de zondag van de maand nemen onze Parkbosgidsen je mee op sleeptouw en leren ze jou het Parkbos op een andere manier kennen. De wandelingen starten telkens om 10u en eindigen rond 12u.
(*) Opgelet! In juli is het de 2de zondag!

Blokkeer het tweede weekend van oktober in jouw agenda! Van vrijdag 13 oktober tot en met dinsdag 17 oktober is feesten geblazen met de grote oktoberkermis. Met gepaste trots presenteert Dekenij Borluut het volledige programma.

Voor de vierde opeenvolgende keer presenteert KWB Afsnee/SDW, dank zij onze creatieve en sportieve medewerker Dirk Morel, een wandel-, fiets- en zoektocht, deze keer doorheen Sint-Martens-Latem, waaraan iedereen kan meedoen. Het parcours beloopt ongeveer 9 kilometer, die je alleen, met het gezin of in groep kan afleggen, per fiets of te voet.

De Vrienden van de Sint-Rochuskapel hebben binnen het Wijkbudget een grondig uitgewerkt dossier ingediend bij de Stad. Eind juni zal worden meegedeeld of ons project al dan niet in aanmerking komt voor subsidie en zal blijken hoeveel die kan bedragen.

In de voormiddag bezoeken we het nieuwe Depot Museum Boijmans Van Beuningen: het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Een gids zal ons eerst uitleg geven over de merkwaardige architectuur van dit museum en eveneens van het AIR (Architectuur Instituut Rotterdam) en het Huis Sonneveld: een vrijstaande villa uit 1933 en een van de best...