Actueel

Het Kermiscomité van dekenij Borluut bereidt elk jaar de kermis voor met de subsidies van de Stad. Het gaat dus over de Stadskermis die plaatselijk georganiseerd wordt dankzij vrijwillige medewerkers.

Welzijnsschakel Borluut en Dekenij Borluut vzw organiseren op zondag 9 april om 11 uur een grote paaseierenraap in Sint-Denijs-Westrem. Tijdens deze activiteit kunnen alle kinderen en jongeren tot 12 jaar die in onze gemeente wonen of hier schoolgaan het beste van zichzelf geven in de zoektocht naar lekkere paaseitjes die ze kunnen rapen! Met de...

Vrijdag 9 juni (en niet zaterdag 10 juni!) gaan we met de senioren en minder mobiele personen op uitstap naar de Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Aarsele (Tielt). Deze uitstap wordt gratis aangeboden bij voorkeur aan de leden van Dekenij Borluut

Iedere 3de zondag van de maand nemen onze Parkbosgidsen je mee op sleeptouw en leren ze jou het Parkbos op een andere manier kennen. De wandelingen starten telkens om 10u en eindigen rond 12u.
(*) Opgelet! In juli is het de 2de zondag!

Waarom een bijdrage betalen aan Dekenij Borluut als lid of als sponsor?
Omdat je als inwoner wilt deelnemen aan de gemeenschap van Sint-Denijs- Westrem en Afsnee en op de hoogte wilt blijven van alles wat zich daar afspeelt.

Het wijkbudget gaat een nieuwe fase in. Er werden in SDW/Afsnee 26 frisse ideeën ingediend. Bewoners werken nu samen om van die ideeën stevige projecten te maken. Het wijkpanel (dat bestaat uit 20 gelote inwoners) zal in juni 2023 beslissen hoe het budget van € 150.000 verdeeld zal worden.

Zondag 12 februari is hét ideale moment om samen met jouw geliefde Valentijn te vieren! Een ontbijt samen is dan ook de beste manier om je dag goed te starten...


Octaaf Soudan is ons allen bekend van de straatnaam maar steeds minder mensen weten dat dit een kunstschilder was die in Latem en Sint-Denijs-Westrem gewoond en gewerkt heeft. Hij schilderde mooie landschappen en was tijdens zijn leven vrij bekend. Hij stierf in de Stationsstraat, de huidige Octaaf Soudanstraat in 1947.