Nieuwe KWB-zoektocht "Het Getal" - Editie 2024

03-04-2024

Voor het vijfde opeenvolgende jaar presenteert KWB Afsnee/SDW, een wandel- en zoektocht, waaraan iedereen, alleen of in groep, kan meedoen. Deze keer trekken we de volle natuur in en verkennen de omgeving van het Parkbos. Dit mooie gebied is "vrij recent" aangelegd en de wandeling en zoektocht bevatten weinig (of geen) historische elementen. Er zijn bovendien weinig straatnamen en herkenbare tussenstations terug te vinden. Bijgevolg stellen we minder vragen dan we gewoon zijn, maar geven wat extra informatie mee in de begeleidende tekst.

In vergelijking tot de vorige edities van onze zoektocht, is de wandeling enkele kilometers korter. Het is immers aangeraden om het parcours te voet af te leggen. De meeste paden zijn (minstens gedeeltelijk) verhard aangelegd, maar toch is fietsen niet aangewezen. Met de talrijke knuppelpaden in het parcours moet een fiets grotendeels als een ballast "aan de hand" meegenomen te worden.

We starten de wandeling van ongeveer 6 kilometer "dicht bij huis", namelijk ter hoogte van de parking van het Parkbos, gelegen naast de winkelketen Aldi (GPS-waarde Kortrijksesteen-weg 1171 Sint-Denijs-Westrem). 

Opgelet: Gelieve niet te vergeten een (vouw-)meter mee te nemen!

Hoe doe je mee?

Je kan het parcours uitproberen vanaf 1 april 2024. Het routeplan en het deelnameformulier voor onderweg (waarop je ook de antwoorden invult) kan je hieronder terugvinden door te klikken op de respectievelijke knoppen of bekomen bij de KWB-bestuursleden Dirk Morel of Piet Van Troos. 

Deelnemen is gratis. Uw formulier met de berekening bezorg je via e-mail of in de bus van Dirk of Piet tegen uiterlijk 30 september 2024. Onder de juiste inzendingen worden 10 prijzen uitgeloot. Alvast veel succes en plezier gewenst.


KWB Afsnee en SDW,
Dirk Morel, Wittepaalstraat 6, Afsnee * tel. 09/222.63.99 e-mail: dirk.morel1@telenet.be
Piet Van Troos, L. Delebecquelaan 29, tel. 09/221.18.80 e-mail: piet.vantroos@telenet.be