Het Ontmoetingscentrum “’t Oud Schoolke” in Afsnee werd gerenoveerd

24-05-2023

Het Ontmoetingscentrum van Afsnee is eigendom van de Stad Gent en wordt beheerd door de vzw de Graet-Sint-Kristof. Toen de plaatselijke verenigingen vernamen dat het parochiezaaltje verkocht werd, had Afsnee geen vergaderzaal meer.

Anderzijds ging het schooltje sluiten. Pastoor Stanny Bonte nodigde de verenigingen uit. Deze besloten samen een vzw op te richten om het beheer van een ontmoetingscentrum in handen te nemen. Met de Stad werd een verhuurovereenkomst afgesloten. Meester Philippe Leroy stelde de statuten op en de oprichting van de vzw verscheen in het Belgisch Staatsblad van 17/10/1996, dus bijna 27 jaar geleden.

De grondige binnenrenovatie, op kosten van de vzw, kon beginnen onder leiding van Raf Boetens als architect en aannemer en met de hulp van heel wat vrijwilligers en vrijwilligsters. Het schooltje werd omgevormd tot een aangenaam en gezellig ontmoetingscentrum.

Eén probleem kreeg geen oplossing: het budget van de Stad om de ramen te vervangen was ontoereikend: het houtwerk was aangetast en het dunne enkelglas bood geen isolatie. Dit jaar mochten we ons eindelijk, na 25 jaar geduld, verheugen over onze nieuwe ramen.

Einde goed, alles goed.

Aansluitend heeft de vzw de lokalen laten herschilderen. De stoelen waren ook aan vervanging toe, na 25 jaar goede dienst. De 50 groene stoelen maakten plaats voor nieuwe, lichtere, afwasbare en stapelbare stoelen. Dit betekent heel wat plaats gewonnen. Alles is nu klaar om in een opgefriste en gezellige locatie de veelzijdige activiteiten van verenigingen en families in onze gemeenschap verder in te richten.