Wijkbudget Gent 2022: tijd voor jouw plan

24-10-2022

Sint-Denijs-Westrem-Afsnee is één van de 14 wijken die in de tweede ronde van Wijkbudget Gent aan bod komt. Met 150.000 euro is er een flink budget voorzien.

Iedere wijk is anders. Het Wijkbudget Gent vertrekt vanuit een analyse van de kansen en uitdagingen in de verschillende Gentse wijken. Die analyse noemen we het wijkprofiel.

Bekijk hier het wijkprofiel van Sint-Denijs-Westrem / Afsnee

Heb jij een idee om jouw wijk nog beter te maken? Registreer je of log in en plaats jouw idee! Doe het nu via deze link!

Voor meer informatie kan je terecht bij Eline Schmidt - eline.schmidt@stad.gent

Er zijn 4 fases voorzien in de toekenning van het wijkbudget

 1. Idee
  Tot 30 november 2022 kan je jouw idee delen om jouw wijk (nog) beter te maken. In de loop van december wordt nagegaan of jouw idee past binnen de budgetmarges en ingediend is door een Gentenaar of Gentse organisatie. De ontvankelijke ideeën worden meegenomen naar de tweede stap van Wijkbudget Gent.
 2. Plan
  In deze tweede stap, 30 april 2023, werken we de ideeën samen uit tot sterke plannen.
  De initiatiefnemers gaan in gesprek met elkaar, met diverse experten, de Dialoogkamer en de gelote wijkpanels en de Stad. Samen leggen ze de aanpak, timing en budget vast.
 3. Project
  Tussen 1 mei en 31 augustus 2023 vindt de selectie plaats van de projecten die gerealiseerd zullen worden om Sint-Denijs-Westrem-Afsnee nog beter te maken.
 4. Uitvoering