Welzijnsschakel Borluut

03-11-2022

In ons magazine INFO staan regelmatig berichten over de werking van Welzijnsschakel Borluut, een van de werkgroepen van Dekenij Borluut.

Nog eens in het kort de doelstellingen van de Welzijnsschakel:

  • de Welzijnsschakel haalt voeding op bij de voedselbank in Eke
  • daarna wordt dit voedsel verdeeld aan hulpbehoevenden uit SDW en Afsnee op vrijdag in het Open Huis.

Welzijnsschakel Borluut verzorgt elke vrijdag de verdeling van levensmiddelen aan hulpbehoevenden dankzij een groep vrijwilligers. Het aantal personen dat beroep doet, is op een jaar toegenomen door de verhoging van kosten voor voeding en energie. 

Meer gezinnen deden in 2022 beroep op Welzijnsschakel Borluut: 89 gezinnen in armoede van Sint-Denijs-Westrem en omringende gemeenten waaronder 137 volwassenen en 47 kinderen, samen dus 184 personen. 

Deze cijfers bevatten o.a. 26 gezinnen gevlucht uit Oekraïne: 45 volwassenen en 13 kinderen (onder de 14 jaar). Deze laatste gezinnen komen elke 1ste en 3de vrijdag van de maand, de anderen op de 2de en 4de vrijdag. 

Wij halen food en non food af bij de Voedselbank van Oost-Vlaanderen en bij de Food Savers van de Stad Gent. Soms kunnen goederen afgehaald worden bij enkele warenhuizen in en rond Sint-Denijs-Westrem. 

De af te halen food en non food is nu onvoldoende, zodat financiële steun noodzakelijk en zeer welkom is. Welzijnsschakel Borluut zoekt nog steeds producenten die ons food of non food artikelen gratis kunnen aanbieden of kunnen leveren aan zeer scherpe prijzen. 

De bankrekening van de welzijnsschakel Borluut
BE51 7350 4159 1362 

Elke financiële gift is steeds welkom om het initiatief verder te steunen. 

Onze ploeg van 18 vrijwilligers dankt iedereen van harte voor elke steun. Zo zal onze hulp kunnen verzekerd blijven voor wie er nood aan heeft.