Uitstap senioren en minder mobiele personen

31-03-2023

Vrijdag 9 juni (en niet zaterdag 10 juni!) gaan we met de senioren en minder mobiele personen op uitstap naar de Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Aarsele (Tielt). Deze uitstap wordt gratis aangeboden bij voorkeur aan de leden van Dekenij Borluut

We vertrekken om 13 uur aan de parking van het Gildenhuis, terug rond 18 uur.

Wat kunnen we beleven?
Tijdens een bezoek sta je oog in oog met honderden struisvogels. Met een beetje geluk zie je zelfs een kuikentje uit het ei komen.

Anderhalf uur dompelen we je onder in de wondere wereld van de struisvogel. Op het einde van het bezoek krijg je sowieso een proevertje en kan je nog even snuisteren in onze hoevewinkel.

Onze hoevewinkel
Struisvogelvlees: is niet alleen lekker en mals, het is ook supergezond: rijk aan ijzer en eiwitten en arm aan vet en cholesterol. Er is filet, steak, stoverij, worst, hamburger, paté en kroketjes.

Struisvogeleieren: 1 struisvogelei kan je vergelijken met 25 tot 30 kippeneitjes. Ideaal voor bv. een reuzenomelet, heerlijke cake of struisvogellikeur. De pluimen van een struisvogel worden gebruikt voor plumeaus, het leer wordt verwerkt in handtassen, riemen en sleutelhangers. Er is ook cosmetica op basis van struisvogelolie.

Inschrijven via de dekenin Michèle: GSM 0475 96 05 95 of michele@simonne.be.