Met Cultuursmakers naar het arboretum in Wespelaar

01-04-2023

In het Arboretum Wespelaar hebben planten uit heel de wereld een plaatsje gevonden. Planten die met uitsterven bedreigd zijn, planten die interessant zijn, kleine en grote planten, alledaagse of buitengewoon mooie planten.

Enkele geslachten krijgen bijzondere aandacht in de collectie: Japanse esdoorns, magnolia, rododendron en camelia's. Maar ook speciale soorten van berken, haagbeuken, hulst, viburnum enz, groeien daar tegen een decor van eeuwenoude eiken.

Wil je er meer over weten? Laat je rondleiden door een vakkundige gids die je nog zoveel meer kan vertellen.

Hoe is het Arboretum gegroeid?

Philippe de Spoelberch, een gepassioneerd boomexpert, vestigde zich in de jaren 1970 te Herkenrode en begon er aan de uitbouw van zijn botanische collecties. De collectie werd midden jaren '80 uitgebreid en zo ontstond het Arboretum Wespelaar, sinds 2001 beheerd door de Stichting Arboretum Wespelaar. Ondertussen is het arboretum uitgegroeid tot een prachtige plantenverzameling van wereldformaat.

Een must voor elk wie van bomen en bloemen houdt!

Reisleider: Emile Rummens.

Trein in Gent SP om 12.57 uur, terug om 18.02 uur.

De gids van het arboretum, Roger De Coninck, wacht ons op.

Cafetaria, sanitair en enkele rustbanken beschikbaar in het park. Wandelschoenen en aangepaste kledij aangewezen. De rondleiding duurt ca 2 uur en alle vragen zijn welkom, ook i.v.m. uw tuinplanten.

Prijs: leden € 10, anderen € 15 (toegang, rondleiding met gids; niet inbegrepen: treinticket).

Inschrijven: mail naar sint-denijs-westrem@cultuursmakers.be
Betalen: op rekening van Cultuursmakers SDW, BE98 7350 6306 0593 (nieuw nummer!) met vermelding "Wespelaar + aantal deelnemers".