Kerstconcert op zaterdag 16 december in Sint-Dionysiuskerk

02-12-2023

Capella Nova olv Marleen Reynders. "O Holy Night"

 "O Holy Night" is een Engels kerstprogramma met muziek uit de renaissance en barok-periode met componisten als Byrd, Tallis, Weelkes en Taverner. De sfeer van een Christmas Evensong wordt opgeroepen in een mix van klassieke religieuze werken en Engelse "traditional carols".

Het vocaal en instrumentaal ensemble Capella Nova werd opgericht in 1999 en profileert zich in het muzikale landschap als een groep van enthousiaste geschoolde zangers en instrumentalisten van pre-professioneel niveau. Afhankelijk van de productie wordt de kern van het ensemble aangevuld met kwaliteitsvolle musici uit binnen- en buitenland. Het ensemble legt zich toe op een authentieke uitvoering van originele oude muziek, met bijzondere aandacht voor onbekende of minder bekende werken.

Capella Nova wordt geleid door Marleen Reynders, inspiratiebron en drijvende kracht achter het ensemble. Ze behaalde aan de KU Leuven een master in de musicologie, met specialisatie in de oude muziek. 


Benefietconcert

Het kerkbestuur Sint-Dionysius en Cultuursmakers SDW hebben de handen in elkaar geslagen om een benefietconcert te organiseren voor de restauratie van de H. Sacramentskapel, beter bekend als de "Putkapel". Het kerstconcert steunt het onderhoud van deze kapel uit 1687, het oudste gebouw van Sint-Denijs-Westrem.

Capella Nova is een groep enthousiaste en geschoolde zangers en instrumentalisten. Het ensemble legt zich toe op de authentieke uitvoering van originele oude muziek, vooral minder bekende werken. Capella Nova wordt geleid door Marleen Reynders, inspiratiebron en drijvende kracht achter het ensemble.

Met steun van Borluut Borrlt & Stad Gent.

Na afloop biedt Cultuursmakers SDW en het kerkbestuur Sint-Dionysius een drankje aan.


Praktisch

Datum: zaterdag 16 december om 20:00 uur
Locatie: Sint-Dionysiuskerk

Deuren: 19:30 uur

Toegang: 15€.

Tickets te verkrijgen bij sint-denijs-westrem@cultuursmakers.be
Betalen door het juiste bedrag te storten op de bankrekening van Cultuursmakers SDW,
IBAN: BE98 7350 6306 0593
met vermelding "kerstconcert + naam en adres".

Kaarten op naam aan de ingang.