Infomarkt wijkbudget

01-03-2023

Het wijkbudget gaat een nieuwe fase in. Er werden in SDW/Afsnee 26 frisse ideeën ingediend. Bewoners werken nu samen om van die ideeën stevige projecten te maken. Het wijkpanel (dat bestaat uit 20 gelote inwoners) zal in juni 2023 beslissen hoe het budget van € 150.000 verdeeld zal worden.

Nieuwsgierig naar alle ideeën?
Op de website van Stad Gent wordt het traject dat zo'n wijkbudget doorloopt visueel voorgesteld. Ook ieder idee worden allemaal opgelijst op één pagina, waarbij je kan doorklikken voor meer informatie. Je verneemt er wie het project heeft ingediend en om welk budget het gaat. Uiteraard hoort er bij ieder project een uitgebreide infofiche. Heel interessant! 
> Lees er alles over op deze pagina.

Zin om mee te werken?
Spring binnen op de infomarkt op woensdag 8 maart.
Dit kan tussen 19 en 21 uur in het Gildenhuis, Loofblommestraat 10, SDW.

Je kan er kennismaken met alle ideeën voor Sint-Denijs-Westrem en Afsnee en persoonlijk de mensen spreken die projecten indienen. Jij kan er reageren op de projecten die voor liggen, je kan met de indieners in gesprek gaan, opmerkingen geven en hen inspireren. En je kan zelfs jouw schouders mee onder een project zetten en dit samen verder uitwerken.

Verder verloop
In het voorjaar van 2023 zullen de indieners hun idee verder uitwerken tot een stevig plan. In juni 2023 weten we welke ideeën een budget ontvangen. We houden je verder op de hoogte hieromtrent via deze website en onze social media.