Het wijkplan voor Sint-Denijs-Westrem en Afsnee

03-01-2023

Na de wijkmarkt van 21 april werkte de Stad verder aan het wijkplan voor Sint-Denijs-Westrem en Afsnee. Op 29 september dachten een 30-tal bewoners samen na over de toekomst van hun dorpen.

Vier thema's vormden de leidraad van die gesprekken:

  1. Een groene, gezonde wijk op maat van jong en oud
  2. Een wijk waar het aangenaam en vlot fietsen en wandelen is
  3. Wat kan het omliggende landschap bieden aan de wijk en de stad op het vlak van toegankelijkheid, beleving, natuur, landbouw, waterbeheer en verkoeling?
  4. Een levendige kern verbonden met de omgeving

Ben je benieuwd naar wat er gezegd is?

Lees dan het verslag van de Toekomstdialoog op https://participatie.stad.gent/projects/wijkplan-sint-denijs-westrem-en-afsnee.

Wil je ook weten wat bewoners ons meldden tijdens de inspraakronde van januari tot juni 2022? De Stad Gent bundelde alle reacties in één verslag dat je vindt via dezelfde link.

Op basis van die signalen maakte het Mobiliteitsbedrijf een inventaris van de belangrijkste mobiliteitsknelpunten voor Sint-Denijs-Westrem en Afsnee en de doelstellingen die we met het wijkmobiliteitsplan willen bereiken. Deze inventaris vind je op https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/plannen-en-realisaties-mobiliteit/wijkmobiliteitsplan/wijkplan-sint-denijs-westrem-en-afsnee.

In het voorjaar van 2023 zullen we opnieuw alle bewoners van SDW en Afsnee uitnodigen om onze voorstellen te bespreken op een tweede wijkmarkt.


Op de hoogte blijven? 

Blijf je graag op de hoogte van het nieuws van de Stad Gent over SDW en Afsnee?
Abonneer je dan op de nieuwsbrief op https://stad.gent/sint-denijs-westrem-afsnee.