Expo "Hommage aan Octaaf Soudan"

05-08-2023

Grootse retrospectieve over de schilder Octaaf Soudan die nog in SDW gewoond heeft, en er begaven ligt. Meer dan 50 doeken in bruikleen te bezichtigen, en een rijke catalogus beschikbaar.

WIE WAS OCTAAF SOUDAN?

Een prominent lid van de Latemse School die zijn laatste jaren sleet in de gelijknamige straat in SDW. Hij is een minder bekend gebleven kunstenaar, ten onrechte.

In tegenstelling tot vele van zijn toenmalige collega's was hij louter kunstenaar en niet commercieel ingesteld, minder 'handelaar'.

Het was een bescheiden man die zijn liefde voor de natuur met penseel en verf vertaalde in kleurrijke landschappen. Ook zijn familie portretteerde hij graag, en .. met verve. We ontdekken een vergeten kunstenaar waar SDW en Afsnee trots mogen op zijn!

DE TENTOONSTELLING

Wordt gerealiseerd door Cultuursmakers SDW en Dekenij Borluut, bijgestaan door MUDEL en kunstkenners uit SDW, Latem en Gent. 

De getoonde werken komen uit privébezit en werden nooit eerder publiek getoond. Het wordt dus een kennismaking met een meester en zijn ode aan de natuur. 

De levensloop van Octaaf Soudan – van de Kuldersschool tot pater familias – wordt met foto's en atelierspullen geëvoceerd. 

Enkele werken van kunstenaars uit het Kasteel geven weerwerk, peper en zout bij de spijs.

BROCHURE

We bieden een mooie brochure aan met de getoonde werken en een beknopte biografie. 

WORKSHOP 

Lise Vanlerberghe geeft twee ateliers landschapschilderen, op zondag 13/8 (volw.) en 20/8 (-18). Telkens om 14 uur, deelname is gratis en materiaal is beschikbaar. 

Inschrijven via e-mail: sint-denijs-westrem@cultuursmakers.be
Vermeld jouw naam, leeftijd en adres.

PRAKTISCH

De toegang is vrij.
Op 12 augustus van 13 u tot 18 u. 
Van 13/8 tot 20/8 van 10 uur tot 18u.

Een organisatie van Cultuursmakers SDW met de steun van Borluut Borrlt