Chapelle Sauvage & Charles Dekeyser stellen voor: Pezzi Sacri

02-04-2024

Op Pinksteren komt bas Charles Dekeyser uit de Muziekkapel Koningin Elisabeth speciaal naar de kerk van Sint-Denijs-Westrem om er een selectie te brengen uit de mooiste religieuze composities voor bas en orkest. Charles zal begeleid worden door La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde. Op het menu een greep uit gewijd oeuvre van o.a. Bach, Biber, Mozart en Schubert.

Datum: zondag 19 mei - 20u

Locatie: Sint-Dionysiuskerk, Sint-Denijs-Westrem
Ongenummerde zitplaatsen

Prijzen: € 16 (basisprijs), € 8,5 (-26 jaar), € 3,2 (UitPAS)

Tickets en info op uitbureau.be


La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

De Belgische bas Charles Dekeyser (°Gent, 1986), studeert zang aan het Conservatoire Royal de Bruxelles en vervolgt zijn studies aan de Operastudio Vlaanderen waar hij in 2010 het certificaat Laureaat van de Operastudio Vlaanderen, optie zang verkrijgt. Nadien perfectioneert hij zich gedurende vier jaar aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij José Van Dam. Thans is hij associated artist bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

In 2014 neemt Charles deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd waar hij halve-finalist wordt.

Klik hier voor meer informatie over Charles Dekeyser.