Het wijkbudget komt naar Sint-Denijs-Westrem/Afsnee

De grootste experts in de wijk? Dat zijn jij en je buren, natuurlijk. De Stad geeft aan elke Gentse wijk een budget om wilde dromen in werkelijkheid om te zetten. 

In deze tweede ronde van het wijkbudget is SDW/Afsnee aan de beurt. Er is een bedrag van € 150.000 beschikbaar. Ben je Gentenaar, een Gentse organisatie, vereniging of ondernemer? Het Wijkbudget Gent geeft jou de kans jouw idee te realiseren.

Luidop dromen mag! Elk sterk project start immers met een creatief idee. Misschien broed je al langer op iets? Zie je oplossingen waar anderen problemen zien? Wissel voorstellen uit met anderen of neem plaats op een van de hoge stoelen en laat je inspireren door het ongewone perspectief. Want uitzicht brengt inzicht. 

Maak samen plannen voor Sint-Denijs-Westrem/Afsnee

Het wijkbudget verloopt in vier stappen. Elke stap gebeurt in dialoog met de wijk en de Stad: van het verzamelen en uitwerken van ideeën tot het kiezen en uitvoeren van een project. Hierbij speelt het gelote wijkpanel een belangrijke rol. 500 bewoners uit SDW/Afsnee, met zorg geselecteerd, krijgen een brief in de bus met de vraag om deel te nemen aan dit wijkpanel. Misschien ben jij er ook bij? Mis deze kans niet en stel je kandidaat via de antwoordstrook op die brief. We selecteren 20 kandidaten.

De eerste stap van ideeën verzamelen start vanaf 14 september 2022. Tijd dus voor jouw plannen voor Sint-Denijs-Westrem/Afsnee! Werk een idee samen met anderen uit en deel het ten laatste op woensdag 30 november 2022 op www.wijkbudget.gent. Laat je inspireren door andere ideeën op de site en door wat leeft rondom jou.

Meer info: 
www.wijkbudget.gent
Eline Schmidt, Dienst Beleidsparticipatie – Stad Gent
Mail: Eline.schmidt@stad.gent
gsm: 0494 44 53 06i.s.m. Ann Manhaeve, wijkregisseur

PS: Eline komt het Wijkbudget nog wat toelichten op donderdag 15 september om 20 uur in het kasteel Borluut. Iedereen is welkom, mits een berichtje van aanwezigheid via info@dekenijborluut.be.

Terug naar nieuwsoverzicht