Ann Manhaeve is de nieuwe wijkregisseur van Sint-Denijs-Westrem en Afsnee

Door een reorganisatie bij onze Dienst Beleidsparticipatie volg ik Peter Lambrecht op als wijkregisseur van Sint-Denijs-Westrem en Afsnee. Nog nooit gehoord van een wijkregisseur? Lees dan zeker verder!

Gent heeft 25 wijken, elk met een eigen wijkregisseur die voluit gaat voor een leefbare wijk of dorp en sterk betrokken burgers. We kiezen hierbij voor een geïntegreerde aanpak. Dat betekent dat we zoeken naar samenwerking tussen de verschillende, vaak thematische, stadsdiensten. Dat vergt heel wat afstemming en blijft vaak een onzichtbare, maar weliswaar onmisbare schakel binnen ons werk.

Daarnaast willen we het stedelijk beleid zo goed mogelijk afstemmen op de context en de leefwereld van wie woont en werkt in de 25 wijken van Gent. Dat vraagt om een permanente vinger aan de pols in de wijken zodat we de noden, wensen, opportuniteiten … kennen en kunnen doorgeven aan onze collega’s wanneer zij projecten uitwerken. Bezorg me dus gerust je vragen, bezorgdheden, ideeën … (via ann.manhaeve@stad.gent of 09 266 82 55).

Mijn opdracht als wijkregisseur in Sint-Denijs-Westrem startte in februari met een stevige brok werk: de opmaak van het wijkplan samen met de bewoners, handelaars, scholen, bedrijven, landbouwers … uit Sint-Denijs-Westrem en Afsnee. Gelukkig heb ik kunnen ‘oefenen’ in Zwijnaarde, waar we tijdens de voorbije jaren een wijkplan hebben uitgewerkt voor Zwijnaarde, Pleispark en de Schilderswijk. En uiteraard kan ik rekenen op de uitgebreide kennis die Peter eerder opdeed als wijkregisseur van Sint-Denijs-Westrem en Afsnee.

Ben je één van de meer dan 200 bezoekers van onze eerste wijkmarkt over het wijkplan (op 21 april 2022 in het Gildehuis)? Kleefde je je gedacht op één van de 6 ideeënborden in Sint-Denijs-Westrem en Afsnee? Of ben je benieuwd naar de opmerkingen en suggesties die we kregen? Op de website (www.stad.gent/wijkplan) zal je in de loop van de zomer een verslag van het participatietraject over het wijkplan vinden.

Tot binnenkort in Sint-Denijs-Westrem of Afsnee!

Ann Manhaeve
Adjunct van de directie (m/v)
Dienst Beleidsparticipatie – Departement Bedrijfsvoering – Stad Gent
Bezoekadres: Franklin Rooseveltlaan 1, 9000 Gent
Postadres: stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent
Tel. 09 266 82 55

Terug naar nieuwsoverzicht